elle's FotoPage - one day at a time

By: elle labelle

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 2-Dec-2009 09:50 Email | Share | | Bookmark
Aidil Adha 2009

Kebetulan upload gambar dalam komputer, banyak la pulak cerita.. kalau tak takde langsung sampai bedebu-debu fotopages ku.. hehehe... biarlah gambar bercerita yaaa....


The sisters with Cik Su and Cik Chik


Cik Su, Cik Da, Chik Chik dengan Tok Ma


Baby Iman yang tembam dan comel


Ayah Su tak saba dok prepare daging bakarnyaa...


Naper la sedih benoo gambor den tengah memotong daging ni.. isyy...


Wednesday, 2-Dec-2009 08:29 Email | Share | | Bookmark
Ikan Bakar di Umbai

 
 
Lala Goreng Pedas
View all 6 photos...
Rewind skit sequence cerita.. sebelum balik Besut untuk Aidiladha hari tu, my MIL ajak makan-makan ikan bakar kat Umbai... katanya kawan-kawan dia yang dah pernah pegi sana kata tempat tu cantik, makanan pun sedap...

Makanya hari Ahad tu (Raya Haji hari Jumaat) kitaorang pegi la ke Melaka... senang je can cari Umbai ni, exit highway kat Jasin, terus je sampai bandar Merlimau. Then terus lagi meghala ke Bandar Melaka, nanti jumpa tempat ikan bakar Umbai yang sedap tu... Besar papan tanda dia.. tak kan miss punya... Kat situ semua lengkap, ada toilet, surau, kedai cenderahati.. yang penting - ada ongkosnyaa... heheheee

Mak begitu bermurah hati belanja kitaorang makan... mak kata - ambik laa... nak makan... so, apa lagi - kitaorang pun mula a memilih makanan... Kerang bakar, lala masak gorang pedas, ketam black pepper, udang dan sotong goreng tepung, udang goreng mentega dan ikan siakap bakar.. bestt.... sampai tak termakan, tapi aku habiskan jugak kerang sepinggan tu...

Nah, nikmati la gambor-gambor ni yeaa,,,,


Tuesday, 1-Dec-2009 12:01 Email | Share | | Bookmark
Potong, potong, potongg, potongg... da potong daaah..

Muka orang tengah tahan sakit..
Atuk Mud datang teman Haikal
Dah boleh pakai seluar dah..
View all 4 photos...
Pagi ni, alhamdulillah, selamat dah Haikal berkhatan di Hospital Putrajaya.... Lama gak menunggu, dari jam 8.30 sampai, jam 11.45 baru keluar dari Day Care Unit.. Memang suspen giler member tu masa menunggu.. lelebih lagi bila dengar "jeritan batin" dari Bilik Prosedur tu.. hehehee..... Bila tiba time Haikal, memang SAH... menjerit!! Hahaha... kesian pun ada, tergelak pun ada (apa la punya mak aku ni!!). Mana tak tergelaknya, masa inject bius tu, punya la kuat dia menjerit, pas tu doktor suruh selawat, dia pegi hentam baca "Bismillah hirohman nirohimm" berulang-ulang kali... lepas doktor tu ajar balik, baru la betul dia selawat! Macam-macam la skrip dengan Tok Mudim masa kerja-kerja "pemotongan" tu... Tapi kitaorang tak boleh masuk, just kat luar bilik prosedur tu je, lepas dah sudah baru diaorang bagi masuk... tapi den dok mengintai2 gak kot celah2 tabir tu.. memang gerunnn!!! Terima kasih juga untuk kakitangan Hospital, memang layanan dan servis cukup bagus dan mesra... misi-misi semuanya banyak membantu... Alhamdulillah, semuanya dah selesai.. Haikal dah boleh kawin daaaa!!


Monday, 9-Nov-2009 03:30 Email | Share | | Bookmark
Colouring Contest

Semalam, hari Ahad kitaorang pegi Alamanda, kebetulan ada coluring contest kat centre court. Den pun suka-suka je pegi la register Sofea dengan Khadija untuk contest. Khadija is the youngest contestant! Heheheh.. yang penting semangat tu! Belum siap warna dah macam-macam dia nak hadiah.. especially kasut barbie/princess kat kedai sebelah escalator tu (lupa la nama kedai - tapi kalau pegi alamanda, mmg kedai ni jadi feberet - sebelah escalator, depan baskin robbins - macam-macam ada barangan princesses/barbie - kasut, beg sekolah, baju, CD..) Ok, berbalik kisah contest tu - alkisah - Sofea got the 1st place and won the RM300 saving account with Bank Muamalat. Nanti kena cari kat mana la Bank Muamalat kat Presint Diplomatik ni.... Hmm.. tak pernah perasan la pulak...

Khadija dapat jugak hadiah - consolation prize - beg knapsack aka beg sekolah .... Nevertheless - she's still tak puas hati dia "tak dapat surat" macam kakak... hahaha... jadi modal nak merajuk la tu! Alahai cik mek ni!!


b4 the contest started - main "lego"


ni je peserta under 7th - tak ramai, sebab tu la boleh menang, kalau tak takde peluang le.


Khadija's


Sofea's


And the winner is - tadaa!


Thursday, 5-Nov-2009 09:46 Email | Share | | Bookmark
Sulam baju Mama

Cantik tak sulam baju mama...? Baju raya haji ni.. baru siap 2 minggu, jap lagi org Besut tu berdesyup mai sini nak amik baju dia.. Hehehe...
Den punya tak sempat ambik lagi, tapi katanya baruu je siap... dan lagi da BOOM.. tak tahu la macam mana tu.. tungguuuuuuuuuu!









[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net