elle's FotoPage - one day at a time

By: elle labelle

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 31-May-2010 04:30 Email | Share | | Bookmark
Family trip 2010

Satelite airport
Sementara menunggu untuk berangkat..
 
View all 57 photos...
Wah, aktif pulak bulan ni.. selalu sunyi berbulan-bulan... Kali ni kitaorang sempat berkumpul dan meluangkan masa (dan RM ) untuk family trip ke Hanoi. Semuanya 7 orang, jenuh mak ngah dan pak ngah nak melayan kitaorang semua... Nasib baik ada diaorang kat sana, kalau tak,memang tak sampai la sampai bebila ke Hanoi ni...

Aktiviti kami - tentu ke Ha Long Bay di utara Vietnam, perjalanan lebih kurang 3 jam... dan aktiviti lain - shopping laaa!!

Apa-apa, jom layan gambar..


Ha long Bay yang indah ciptaan Allah swt.... subhanallah...




gambar reramai dalam gua - UDS1!!




sawah padi menghijau terbentang luas saujana mata memandang


aku pening! semua cantik!!


kat Ipa Nima Hanoi


kat airport... terima kasih pak ngah dan mak ngah.. sob sob sob


Saturday, 22-May-2010 13:54 Email | Share | | Bookmark
Gathering geng perempss..

Rasanya ni kali ke tiga perempss buat gathering (dalam tempoh 10 tahun), 1st time n kali ni kat Mariott and 2nd time kat Equotorial Bangi. Geng Perempss (panggilan rasmi kumpulan ni.. hehehee ) semuanya adalah ex-Stats, and semuanya perempuan...

Best dulu masa kat Stas, SA semua rapat antara satu sama lain, dan takde kesah kalu sesama bangang (most of the time!!) sebab memasing time tu baru memulakan alam pekerjaan... budak2 41 biasa la, baru keluar dari alam remaja, baru nk masuk alam bekerja, masih nakal lagi.. hehehe... tapi yang lebih tua/senoir banyak membantu untuk membina modal insan ni... Bila ada kengkawan cerita kat tempat kerja diaorang ada kes tikam menikam, kena mengena.. terasa amat bersyukur pengalaman bekerja ku amat indah sekali..

Hingga hari ni, hubungan geng perempss amat rapat dan bila buka cerita lama, memang sakit perut asyik tergelak! Masing2 banyak sangat buat kerja bodoh lagi tak berfaedah dan menaikkan darah bos!!


antara perempss yang hadir semalam...


time nak bayar bil, hehehe...


kupu-kupu syurga yang beraya sakan!


Monday, 19-Apr-2010 02:15 Email | Share | | Bookmark
Hari Ceria PRA SKPP8 (1)

Saturday morning... argghh.. a lazy me woke up not so early in the morning (nearly 8am and woke up the kids, to go for their preschool gotong-royong aka Hari Ceria...
Luckily, the boisterous kids are so motivated I encounter no problem in making them ready! Because I'm already late - the program is supposed to start at 8.00 am, but, what the heck (we're Malaysian and I can always come a bit late, right?) and we didn't have any breakfast at home... So the sleepy me and 3 equally hungry kids went to school... and Ho and Behold, the table in the meal room is full of the breakfast spread !! Huhuuu!! I like

Then, down with the business, I help with the mural painting job... while the kids roam freely in their classroom, patriotically singing the national anthem at the top of their lungs then repeating it over and over again!

It was a fun job doing the murals, and we get to know each other better (other parents and the teacher) in the process... and we have so many good food to eat!! After all is done, i finally went back at 3.30 pm!! But very satisfied with my work and hope the kids will have a cheerful day coming and being in school!!


the dads paint the wall - the largest portion


mom and dotter enjoying doing the dino


more dino walls


the finished dino - pretty, isn't it!


garfield at the welcoming wall


me and my team doing the "Welcoming" part


still not finished... and i forgot to take the finished look!


Thursday, 14-Jan-2010 16:02 Email | Share | | Bookmark
Twilight Saga



Don't gag! I've been hit by tempias sang pontianak ni... Terima kasih sang suami kerana sporting sungguh membelikan dua buku pertama - Twilight dan New Moon, manakala lagi 2 keping duit hijau besar dihabiskan pada Eclipse dan Breaking Dawn. Aduhh.. ku jatuh cinta sama Bapak Edward.. hehe.. ingatkan mulanya cerita horror atau fiksyen, tup-tup rupanya kisah cinta...

All in all, buku ni memang ilmiah (hmmm) in a way ia memperkayakan tatabahasa kita... Stephanie Mayer mempunyai ijazah dalam kesusasteraan dan sememangnya bahasa yang digunakan - anggun sekali Rasanya ada la den mengulang dalam 5 - 6 kali baca each book! Hehe... kalau baca Quran canggitu kan banyak pahala dapat! Ish ish ishhh....


Thursday, 14-Jan-2010 15:42 Email | Share | | Bookmark
Penyakit M datang kembali...

Susah betul kalau dah dapat penyakit M ni...Pertamanya: of-course - sakit MALAS... dah berbulan tak update fp.. kecian fp ku...

Keduanya sakit MATA.. ni kali ke dua kena, nasib baik sebelah je, tak tahu la kenapa kerap sangat kena sakit mata ni. Awal bulan dulu sekeluarga kena, kecuali Along, nyaris-nyaris Khadija n Sofea tak dapat hadir pada hari pertama persekolahan.. tapi alhamdulillah - tak ponteng lagi PRA lagi setakat ni...

Ok, since dah 2 kali kena dalam masa sebulan ni, boleh ku kongsikan "rahsia" menjaga penyakit M dari berjangkit..

1 - Kalau kena sebelah mata, elakkan dari menyentuh, menggosok dan mengelap mata yang sakit tu... kalau ambil wuduk/membasuh muka/mandi - pejam kedua-dua belah mata. Lepas tu, cepat-cepat lap.
2 - Lap setiap mata secara berasingan menggunakan tisu yang berasingan dan kemudian buang dalam plastik/beg bertutup. Jangan dedah tisu yang dah lap mata yang sakit tu. Jgn sekali-kali lap menggunakan tuala mandi kita.
3 - Basuh tangan setiap kali menyentuh mata atau kelilingnya. Lap tangan dengan menggunakan tisu - bukan kitchen towel.
4 - Elakkan dari mencium anak-anak (atau sesiapa laaa.....
5 - Jgn lupa jumpa doktor... dan ambil ubat mengikut arahan doktor...


Hari orientasi bagi darjah 1 dan PRA.. It's for Sofea and Khadija! Haikal pakai spek hitam sebab mata merah bebenor...




[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net