elle's FotoPage - one day at a time

By: elle labelle

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 23-Mar-2011 05:45 Email | Share | | Bookmark
Apa pahala yang lebih besar dari berjihad...?

 
Aku mendapat ini dari syarahan Ustaz Kazim:

"Bapa yang bangun tengah malam dan memerhatikan anak-anaknya... menyelimutkan anak-anaknya... pahalanya lebih besar dari berjihad ke jalan Allah...
Apatah lagi jika anak yang sakit dan merengek di malam hari dan juga anak istimewa.. Sesungguhnya ujian Allah juga merupakan bonus Allah kepada seseorang itu...."

Tetiba rasa sebak, aku teringat masa kecik-kecik dulu, kalau aku terjaga tengah malam, ayah la yang akan ku panggil... Sekarang pulak, aku perhatikan Along sering masuk bilik anak-anak tengok diaorang sebelum tidur atau dia terbangun dari tidur di tengah malam... selimutkan anak-anaknya... Sementara aku - terbongkang diulit mimpi...



Tuesday, 22-Mar-2011 05:13 Email | Share | | Bookmark
Saigon Again!

 
 
Hotel Song Anh USD30
View all 12 photos...
HCM bersama mama, adik d, mak dan abah awal Mac 2011 amat menarik! Hahaha! Statement of the year! First of all, we nearly missed the flight. Then, kat tangga kapal terbang, Adik D pulak perasan pasport dia tercicir! Mmg haru biru masa tu! Tapi Allah masih nak bantu. Masyallah.. Dia patah balik skit je ternampak pasport tu kt atas jalan. Alhamdullah, di masa kecederaan yang sangat2 tipis tu, she finally made it to the plane sejurus sebelum pramugari tutup pintu kapal! (*mama urut dada*).

Melancong bersama keluarga sememangnya menarik, tapi mencabar! Yang penting mesti sabar, mesti ada ketahanan fizikal (kena jadi tukang angkut barang!) dan sentiasa ceria tak kira masa... Hahaha.. Kalau tak sendiri tensyen!
Kali ni walaupun trip hanyalah satu hari satu malam, rasanya lebih jelas akan kedudukan kedai dan landmark bagi HCM. Jasa dari Adik D yang awal2 print peta dan khatam thread di forum cari. Phewww....

Hotel best, walaupun kena pindah in the middle of the nite sebab takde air.. Lokasi best - 25 langkah je dari Ben Thant, aktiviti best - especially part foot massage dengan Adik D balik dari last ditch kat pasar malam... All in all memang rasa kena datang lagi ke sini... HCM, wait for me!


nasib baik dapat naik kapalterbang...


dengan tokey kain cotton


gadis dan bunga




Tuesday, 22-Mar-2011 05:05 Email | Share | | Bookmark
Cuti panjang dalam kenangan...


me, cns, mohammad, dr yaz and nazul - klcc, ITSIM 2010

Bye bye study leave... Work, here I come! Meruntun jiwa kena kembali kerja selepas 2 tahun menternak badan... Hari pertama aku kembali bekerja memang sungguh layu dan kuyu gitu... Sob sob... Tiada lagi ronggeng di Alamanda di hari bekerja.. Tiada lagi zass ke SOGO in a split second decision.. Yang ku rindui classmate arab ku Mohamad; breakfast di cafe electrical bersama 'Sindora' dan teman pencerita dan penyuluh jalan Cikgu Nazul; dan penyelia yang sporting giler, Dr Yazrina. Yang masih aku berhutang hingga saat ini: TESIS kuuuuuu! Tak siap lagi! Argh tensionnnn!


Tuesday, 22-Mar-2011 05:00 Email | Share | | Bookmark
Privacy Protection - huh!

 
Padan muka. taruk password, privacy protection konon, hambik ko...langsung aku lupa id n password tu.. Maka hampir berkuburlah tak dapat nak update fotopages kesayangan aku berbulan2 lamanya. Tah macam mana nasib aku baik, dapat aku capai balik fp ku melalui link kawan.. Alhmdulillah..

Alhamdulillaah juga, aku dapat menatap balik banyak gambar2 hari raya, gambar 1st day haikal ke sekolah, sofea n khadija masuk PRA, tempat2 yg dilawati dan macam2 lagi acara n majlis SEBAB notebook aku kena curi! Habis segala gambar2 dan video2 dalam tu... Hilang segala kenangan dan memori indah yg aku simpan dalam tu... Sob sob sob...

Aku memang tak kisah notebook tu kena curi sebab kelalaian diri sendiri jugak (*nangis*) tapi aku ralat sungguh gambar2 dan video2 dalam tu hilang gitu jer... Tapi mujurlah, sedikit sebanyak ada yang aku cuci dan ada yang aku update dalam fotopages... Alhamdulillahh... Dan belum terlambat untuk aku cipta memori baru....


Friday, 8-Oct-2010 14:34 Email | Share | | Bookmark
Selamat Hari Raya semua


Beraya di Putrajaya


Hero dan Heroin 2010


dengan Omak den


Sebenarnya nak tunjuk pokok free dari Floria kat tepi tu..


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net