elle's FotoPage - one day at a time

By: elle labelle

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 27-Apr-2011 08:03 Email | Share | | Bookmark
Happy 6th Birthday Khadija!

22 April 2011 - Khadija is 6! Dah masa utk dapat adik lagi ni.. hehehee.....
Kita merancang bermacam-macam perkara... tapi Dia yang menentukan segalanya... Itu lah ketentuan Allah, aku redha je... Syukur dengan apa yang telah di pinjamkanNya kepada aku... at least, I have them to love and to be loved, to care for and be cared for, and all the good life around me.. the health, the happiness and the peace of mind/soul...

For Khadija's birthday we bought her a Barbie look-alike with a few change of clothes (couldn't afford the real one knowing it wont last very long!) and she's soooooo happy with it!! tersengih-sengih dok ulang "Thank you, Ibu..." Tapi si Haikal is green with jealousy! Jiwa kacau - sebab dia kata adik punya hadiah besar, dia punya kecik je! We actually bought Haikal a tin truck at Famous Amos which he was also very happy to receive it (at that time laa).. But, bila dipujuk, di-reason kan semula bahawa senya dia dah dapat basikal baru yang mahal sedangkan adik pakai basikal buruk je, baru la ok..... fuhh


birthday girl get a kiss from abah




doll yg sofea pegang = dolly lama.. rambut pun dah tak happening daa!


ice cream treat

[/size]


Wednesday, 20-Apr-2011 00:34 Email | Share | | Bookmark
Sofea

Orangnya ringkas dan Tak banyak karenah dan ikut je keputusan yang dibuat.. muncung @ masam @ berontak - tak main le.. soh makan, lauk ikan goreng satu pn dia makan je.. Kalau mintak mainan dikata tak boleh, jawabnya 'oklah, oklah!'. Mmg senang pegi shopping dengan dia

Sofea ni sangat suka melukis, dan dia lukis menjadi dan kaler pn cantik... Suka tengok katun dia.. Ada imaginasi... Hehe siap ada skrip lagi!

Sekarang Sofea dah Tahun 1, sama sekolah dgn Haikal. Kejapnya masa berlalu.. Rasa baru je aku ter'bersalinkan' sofea kat Hospital Jertih, Besut... Masa tu 1st Mei, kenduri Adik D. Haha mama urut dada betul hari tu... Jangan la bersalin lg mek oiiii... Org tgh kenduri niiii... Hihihi.. aku lak mmg dh terasa-rasa sakit perut siang tu.. Tapi alhamdulillah.. Cantik dah Allah atur, sempat aku berkenduri, malam tu sempat join Adik D bukak hadiahh.. And kol 9 mlm sempat hantar mak naik bas utk balik ke seremban... At last, kol 12.30 mlm dah xtahan sakit baru pegi hospital.. Jam 3 pagi selamat la aku melahirkan puteriku yang pertama... Dengan Along menunggu kt luar delivery room!

That's Sofea.




Sunday, 10-Apr-2011 12:03 Email | Share | | Bookmark
Kehijauan yang hilang Part 2

Pembanganan rumah mewah di depan rumahku semakin rancak... tak lama lagi cantiklah pemandangan seberang jalan tu..huhuhuuu.. hutan semulajadi diganti dengan hutan konkirt ... notis that my pokok mangga dah semakin membesar... and pokok pisang akhirnya decided they've tired of dying and finally they are going to live


- as of yesterday, pokok pisang along dah kena tebas dek penebas2 zionis tu.. huhuu... cian pokok tu!


Tak lama lagi pokok "Sakura Malaysia" akan berbunga dengan cantiknya.. cuma sayang, tak boleh nak buat adegan "hanami" di bawah pokok cherry macam kat jepun.. kalau tak sure best, berpicnic di bawah pokok cherry, makan sambil menikmati keindahan anugerah Allah







Friday, 8-Apr-2011 13:56 Email | Share | | Bookmark
Sofea's Drawings

The cover page
1-Puteri Dania; 2-her with rabbit abah draw
3-Rabbit wakes her up; 4-Yawning
View all 18 photos...
We are so amazed by her imagination and the ability to come up with such storyline with her drawings! Let the pictures do the talking - and me explaining a bit of it






tengah marah boyfren dia menari dengan orang lain


Marah sampai pengsan dan berdarah-darah you - then ambulan pun datang...


Then tangan n kaki semua di balut (I thought pengsan sebab marah...??? )


Wednesday, 30-Mar-2011 01:38 Email | Share | | Bookmark
Hari Keluarga Cawangan ICT

26 Februari 2011 - Ayer Keroh Waterpark.. Melaka

Dah masuk kat tempat baru, dapat la keluarga baru, dan keluarga baru pun memang best.. Aku cukup-cukup bersyukur dapat tempat ni... terasa macam zaman-zaman 41 dulu.. hubungan sesama rakan sejawat - or more likely now - anak buah - rapat... mungkin sebab semuanya dok di satu aras dan akibat dari kesempitan ruang, partition pun rapat2 je.. heheh.. lagi rapat lagi best..

Mula-mula, terasa segan jugak nak main-main air ni.. especially segan bila nak salin ke tights (eleh, bukan pakai seluar pendek pon.. malu-malu kucing gitu.. meoww ) - sebab ingat ala, nanti budak-budak ni sure ingat aku ni over, tak macam bos.. hahaha itu pulak yang aku fikir kan - silly isn't it! Tapi tak sampai hati tak bagi anak2 aku sendiri main air dek ego ibu dia ni.. Nak biar je depa main sendiri - bahaya. At last - ha, dengan aku sendiri masuk pool and siap ulang 6 - 7 kali naik pelampung bulat turun gelongsor!! Best!! The amazing part is, everybody is so sporting main and at last dah tak kesah nak maintain-maintain ayu ni.. I LOIKE!!


Khadija, dengan anak Muneer and anak Faieyqah


musical chair.. dulu2 suka sangat main ni tapi asyik kalah sebab tak pandai rebut!




En Sapri n Muneer with the kids..anak muneer (kiri) n anak faieyqah (kanan)


untuk Izul... cabutan bertuah (yang semuanya bertuah






ni boat ride yang kami naik... tapi ni bukan boat kami...


ni baru la boat kami.. da sampai bawah daaa


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net