elle's FotoPage - one day at a time

By: elle labelle

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 3-Jun-2011 07:54 Email | Share | | Bookmark
Khadija Tindik Telinga

She's very the very excited about it.. tak sangka budak-budak tadika ni boleh discuss pasal kedai yang ada buat service ni.. tau-tau je dia balik sekolah dah siap bagi arah dah.. "kat Alamanda, kedai emas, yang dekat McDonald tu.. kawan Ija bagitau... ". Hehehee... Dah berminggu-minggu dia mention nak tindik telinga ni, mak dia je dok tangguh-tangguh sebab nak tunggu masuk gaji bulan Mei ni... So bila last weekend, dah settel semua groceries shopping kitaorang pun singgah la kat kedai emas yang dekat dengan McDonald tu.. lupa pulak nama kedai tu..

She's very cool about it, not even a bit scared - maybe because all her friends said it doesn't hurt a bit; plus she doesn't have any idea how the process is like! Nevertheless, the process went very smoothly, and she didn't even have the time to feel the sting until it's all over!


2 orang sekali buat tuu!!


siap!!


lepas tindik mintak mainan McDonald pulak Tapi sebab ibu dia kedekut, belanja ayam pun jadik laa...


Saturday, 28-May-2011 07:19 Email | Share | | Bookmark
Happy 11th Annivarsary

Diam tak diam dah 11 tahun dah rupanya... Haikal dah Tahun 4, Sofea Tahun 1 dan Khadija 6 tahun.. dalam 11 tahun tu jugak dah 6 kali pindah rumah.. dan akhirnya settle down di sini, Presint 9.. Dalam 11 tahun jugak macam-macam dugaan Allah berikan kepada kami... dan kami sedang menempuhinya dengan cekal..
Semoga cinta yang dibina 11 tahun lalu, akan kekal utuh kini dan selamanya... dan membawa kebahagiaan kepada kami sekeluarga sehingga ke akhir hayat..


red velvet.. tapi yang ni odar member kat opis.. tak aci la buat sendiri kan...


bercanda berdua di Alamanda lepas tengok "Karak"


makan ice cream ni - ala-ala romantikuss tapi sebab sedap ala-ala berebut gak akhirnya.. heheee


Friday, 13-May-2011 03:03 Email | Share | | Bookmark
Mabuk Mac

Sekarang demam macaron... Macaron sana-sini.. and aku pun pegi la kelas buat macaron.. hahaha.. aku ni kan pantang ada benda baru gatai jer nak buat jugak.. bila dah reti tu - tak moh buat2 gak... last2 bisnes tak jalan gak.. hampeh kan.. tapi nk try jugak buat utk Hari Guru ni...!!
Anyway - enjoy the pics..


tengah taruk filling.. this one is raspberry fillings


nampak lazat dan menggoda kan!


ada choc hazelnut fillings, ada raspberry fillings and coffee fillings


tadaaa... cantik bila dah susun! So sunny and colourful!



Monday, 2-May-2011 12:39 Email | Share | | Bookmark
Happy 7th Birthday Sofea

Happy Birthday kakak!

Awal-awal kakak dah cakap dia nak hadiah apa (lepas tengok Khadija dapat barbie for her birthday!). She wanted colour pencil Swan 24 pieces.. heheheee Jadi untuk tidak menghampakan kakak, maka ibu belikan lah dia sepertimana yang diminta on that very day..

So, after we bought the present, everybody was treated to a nice waffle ice cream kat Waffle Stop at Arena Foodcourt Alamanda... yummy.. habih diet ibu!! Memula ingat nak makan kat Chocolate and Fudge yang baru bukak tu, tapi alamakk.... ehem, the price is above the budget for all five of us!!


happy to have what she wanted!


everybody was asked to show their teeth.. heheee




Semoga anak-anak ibu semua diberikan keberkatan dalam hidup dan kesihatan tubuh badan dan akal fikiran, dikurniakan rezeki yang tak berputusan, dipermudahkan jalan dan dipelihara iman dan aqidah sentiasa.. Amin...


Wednesday, 27-Apr-2011 08:54 Email | Share | | Bookmark
Agak rupa sapa?

My dear cousin tagged me in this old picture of our childhood.. tergelak tengok gambar-gambar ni!! Ditanya Khadija, "Sapa dalam gambar ni?" - Jawab dia, "Kakak"... hahahahaa....


sama kan.. kan.. kan!!


ni pun uncanningly alike jugak kan.. kan kan!!


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net