elle's FotoPage - one day at a time

By: elle labelle

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 28-Jun-2011 09:27 Email | Share | | Bookmark
Potong version 2

 
Dulu dah potong dah... potong kan si Haikal aka khatan.... hari ni aku mengkeramatkan diri untuk potong lagi... POTONG ASTROooo!! huhuuu!!

Kuatkan iman ku?? Oh 701.. 702/703.. 303 korea ku... 551/552/553/554/555/556 camno!

Teguhkan janji ku?? jangan berpatah tengah jalan elle!

Wajakah semangat ku? kalau anak-anak merengek camne.. alahai..

Dengan RM600 setahun yang boleh aku simpan, boleh aku buat bayar insurance tahun depan.. heheh... ni kira cam main kutu degan Pakcik Ananda Krishnan! kikikkkk...!!
Chaiokkkkk!!



Monday, 27-Jun-2011 14:45 Email | Share | | Bookmark
Sound Of Music



Best best best memang best!!! Suka sangatttttttttttt!! Stage yang well done, the efficient stage crew, the excellent orchestra and the extraordinary singers.. ahhhh... I'm really captivated the moment the curtain is raised

Tapi yang spoil, ramai pulak yang datang lambat... show start kol 3, sampai jam 3.30 pun ada yang masih dok "excuse me, sorry" dok lalu kot celah2 kerusi kita.. Rata-ratanya yang dari satu kaum pulak tu - yang kaum wanitanya pakai tudung ekin... (*guess who*)

Seat yang me n along dapat is priced at RM490 each (*gulp*) tapi alhamdulillah, thanks to Mr Ed yang bermurah hati "menghulurkan" 2 tiket tersebut pada kami.. hehehe... kalau tak memang sohih tak termampu untuk beli dengan rega yang sebegitun..




Friday, 24-Jun-2011 16:15 Email | Share | | Bookmark
Haiwan Mitos Greek

Satyr
Griffin
Pegasus
Aku suka tengok citer-citer yang ada mitos Greek ni... Banyak filem yang masukkan haiwan mitos ni sebagai pelakon tambahan, menjadikan cerita lebih menarik dan kurangkan bayaran kepada pelakon.. hahahaa... cuma maybe bayaran animasi tu naik kot
Makhluk-makhluk magika ni banyak dalam filem Narnia, The Spiderwick Chronicles dan macam-macam lagi... bestt! Unicorn, pegasus - ni dari species kuda yang baik-bak la.. selalu gak berlakon cerita animasi Barbie dan katun kanak-kanak.. Tapi ada banyak lagi yang lain! Antara yang aku suka ialah:

Griffin - Helang berbadan singa. Walaupun selalunya memegang watak kasar, ada kalanya Griffin memainkan watak baik. Sapa tengok cerita Harry Porter mesti perasa ada Griffin nih... perasan takk....

Satyr - Orang berbadan kambing. Ada tanduk. Selalu kalau lawan-lawan, Satyr ni akan join forces dengan Minotaur dan Centaur (juga ada elemen manusia pada makhluk tu). Dalam citer Narnia and the Wardrobe, Satyr adalah makhluk pertama adik kecil dia jumpa bila termasuk dalam hutan salji tu.

Centaur - Manusia berbadan kuda. Gagah, perkasa. Turut berlakon dalam filem Avatar. Centaur ni digambarkan juga sebagai makhluk yang "wise".



Minotaur - Seladang berbadan orang (yang berotot sasa). Ganas, tapi selalu geng dengan orang baik jugak.



Siren
- Gadis berwajah cantik, berbadan seperti burung tetapi tak boleh terbang. Memanggil-manggil kelasi ke tebing yang berbatu dan akhirnya kapal pecah dan
kelasi tu mati. Tragis kan..

.. dan antara yang paling famous juga adalah: Medusa - di mana sesiapa yang melihat wajahnya akan bertukar menjadi batu!!


Tuesday, 14-Jun-2011 06:28 Email | Share | | Bookmark
Blog aku

 
 
 
View all 4 photos...
Confession - I created several blogs..

Facts - which I don't know how to update them because I'll keep repeating the same thing

But - I intend to stick with one that will be my starting point for my home based business..

So - feel free to visit my blog yaa

http://ceramic-gift-cake.blogspot.com/



Friday, 10-Jun-2011 09:23 Email | Share | | Bookmark
The 37th Birthday

Alhamdulillah... umur 37 dicapai dengan kesihatan, ketenangan jiwa dan kebahagiaan yang Allah kurniakan... Pinjaman Allah yang sementara.. Semoga aku tak lupa kepadaNya serta nikmat yang dianugerahkan. Another 3 to go before hitting 40! Hehehee.. kalau umur panjang la.. insyallah...

Sempena hari berperistiwa ni, I baked my own chocolate cake and top it with whatever leftover cheese frosting from the fridge..

Presents? Physically - no... but the presents abundantly all around me ever present... Alhamulillah..



[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net